Pekmezli Cevizli Siron

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Pekmezli Cevizli Siron
    4
    kişilik
    10
    dakika
    Malzemeler
    • 4 tabak dolusu kuru siron
    • 6 çorba kaşığı tereyağı
    • 1-2 çay bardağı dut pekmezi
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    Yapılışı

    Sironları (sacda pişirilip rulo yapıldıktan sonra 2-3 santim eninde kesilmiş yufkaları) dik olarak yan yana tepsiye dizin. Yufkaların kesik yerleri üstte kalmış olacak.

    Üzerine elin dayanabileceği sıcaklıkta su dökün, hemen süzün. Hamur çok kuruysa yumuşayana kadar bu işlemi bir kez daha tekrarlayın.

    Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağı kızgınken pekmezi ilave edip 1-2 dakika ısıtın. Hiç bekletmeden, hemen sironun üzerine gezdirin. Dövülmüş cevizi de serpiştirdikten sonraservis yapın. Afiyet Olsun…

    Artvin’de sironu bir diğer hazırlama şeklidir.