Ciğer Kavurması

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Ciğer Kavurması
    4
    kişilik
    25
    dakika
    Malzemeler
    • Yarım kg koyun karaciğeri
    • 1 koyun yüreği
    • 2 çorba kaşığı iç yağı veya tereyağı
    • Tuz
    Yapılışı

    Ciğerin üzerinden zarını ç1karıp bol su akıtarak yıkayın. Süzgeçte süzülmeye bırakın. İyice süzüldükten sonra küçük küçük doğrayın, Yüreği de yıkayıp süzün, küçük küçük doğrayın.

    Her ikisini de üzerini kapatacak kadar su ile çömleğe koyun. Yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde içyağnı katıp kavurun. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun…

    *Ahlat’ta  yapılan bir yemektir.