Kaymaklı Tavuk

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kaymaklı Tavuk
    6
    kişilik
    90
    dakika
    Malzemeler
    • Yaklaşık 1,5 kg’lık bütün tavuk
    • 2 su bardağı taze kaymak
    • Tuz
    Yapılışı

    Fırınınızı 200 (turbo 180) derecede ısıtın.
    Tavuğu temizleyip yıkayın. Parçalara bölün, tuzlayın. Rahatça sığabileceği büyüklükte
    bir tepsiye dizin. Üzerine kaymağı dökün.

    Sıcak fırının orta rafında tavuk eti iyice yumuşayıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Tavuğun piştiğini anlamak için çatal batırın, eti kemiğinden kolayca ayrılıyorsa pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun…

    *Çerkez yemeğidir.