Sakızlı Kebap

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sakızlı Kebap
    4
    kişilik
    100
    dakika
    Malzemeler
    • 1 kg kuşbaşı yağlı koyun eti
    • 2 soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Yarım çay kaşığı karanfil veya yenibahar
    • 1 tatlı kaşığı un
    • Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Etleri cam veya porselen bir çanağa koyun. İncecik kıyılmış soğanla karıştırıp en az 2 saat, tercihen 1 gece buzdolabında terbiye edin.

    Ertesi gün eti kalın tabanlı bir tencereye koyun. Tereyağını katın. Kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Kapağını örtün. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Et suyunu çektikçe azar azar (1 su bardağı kadar) kaynar su ilave edin. Bu şekilde et iyice yumuşayana kadar pişirin.

    Damla sakızıyla sarımsakları dövün. Bunları, tarçnı, karanfil veya yenibaharı, unu tencereye ekleyin. Tuzunu biberini atın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Yanında sıcak patates püresiyle servis yapın. Afiyet Olsun…

    *Bursa’da bilinen bir et yemeğidir.