Alman Çöreği Tarifi

malzemeler Alman Çöreği Tarifi

 

 

  • 1 tane yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 2 su bardağı süt
  • 70 gr tere yağı
  • 4 bardak kadar un (alabildiği kadar)

İç malzemesi için gerekenler

  • 2 su bardağı kadar ince çekilmiş fındık
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı toz şeker

üzeri için gerekli olan

  • 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş tere yağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Dilerseniz Susam**

 

 

 al Alman Çöreği Tarifi

 


Sponsorlu Bağlantı

 

 

hazırlanışı Alman Çöreği Tarifi

 

Öncelikle mayayı yoğurma kabına koyalım. Bir cezve içinde sütü ısıtalım ve içerisine tere yağını atarak tereyağı tamamen eriyince mayalı sütün üzerine boşaltalım.

 

Bu karışımın üzerine yumurtayı da bırakarak iyice çırpalım. Ardından unu da ağır ağır boşaltarak hamurumuz  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar alabildiği kadar yaklaşık dört bardak un ile yoğuralım.Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar un ilave edebiliriz. Yoğurma işlemi bitince üzerine bir bez örterek bir kenarda  yarım saat kadar dinlenmesi için bekletelim.

 

Hamurumuz dinlenirken bir başka kap içine fındık, şeker , kakao, ve sütü koyarak birbirine karışarak özleşene kadar karıştıralım.

 

Mayalanan hamuru yarım cm kadar kalın bir şekilde dikdörtgen olarak açalım ve açtığımız hamura yaptığımız karışımı her tarafına yayarak sürelim. Geniş ucundan başlayarak rulo haline getirelim. Ruloyu tam ortandan uzunlamasına ikiye keselim. Kestiğimiz   iç kı sımları dışa gelecek şekilde iki parçayı birbirine dolayalım.  Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.

 

Daha önceden yine bir kase içinde yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, ve limon suyunu karıştırarak elde edeceğimiz macun kıvamındaki harcı fırından çıkardığımız çöreğin üzerine bir fırça yardımı ile sürelim. Çöreği hafif ılgınlığında dilimleyerek servis edebiliriz. Evet Alman çöreği  hazır  dilerseniz üzerine susamda ilave edebiliriz. Afiyet olsun…


Sponsorlu Bağlantı





































"Donmuş veya kristallenmiş balı (ki orijinali böyle olur) eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz. "






Sponsorlu Reklam

Yorum Yaz, Görüşünü Paylaş!








Google+
Önceki yazıyı okuyun:
turk
Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

150 gr oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin 1 tane yumurta ( akı hamurun üzeri sarısı hamurun içine koyulacak) 1 su […]

Kapat