Nişastalı Pastane Poğaçası

  • Pratik Günlüğüm
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nişastalı Pastane Poğaçası

    Esra Yüksel tarafından sitemize gönderilen Nişastalı Pastane Poğaçası Tarifi

    Malzemeler

    Hamuru için;

    • 5 su bardağı un (artırılabilir yada hamurun kıvamına göre azaltılabilir)
    • 1 su bardağı buğday nişastası
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • Yarım paket instant kuru maya
    • 2 su bardağı süt (mutlaka ılık olmalı)
    • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında)
    • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

    İçi için;

    • Peynir ve kıyılmış maydanoz
    Yapılışı

    Bugüne kadar bir çok poğaça denedim ama en yumuşak ve pastahane poğaçasının en benzeri buydu diyebilirim. Umarım siz de beğenirsiniz.

    İlk olarak süt ısıtılır, parmak değdiğinde elimizi yakmayacak kadar. İçine maya ve şeker eklenip karıştırılır. Bu arada da derin bir kaba un (elenmiş) ve nişasta koyulur ve ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra yumurta akı, margarin, sıvı yağ koyulur. Son olarak da sütlü karışım dökülür ve hamur kendini toparlayana kadar yoğurulur. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor (kulak memesi kıvamında diyelim)

    Benim mayalamak için çok vaktim olmadığı için fırını 15 dk kadar ısıttım, hamur kabımın üzerine yağlı kağıt serip bir tencerenin kapağı ile kapatıp sofra bezine sardım ve fırına koydum. Yaklaşık 25-30 dk beklettim. Hamur 2 katına çıktı. Sonra mandalinadan biraz daha büyük bezelerin içine peynir harcımı koydum (siz arzu ettiğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Sosis, zeytin, patates vs. ) Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verdim ve 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

    • Etiketler: