Un ve Sirke Soslu Çıtır Börek

  • Pratik Günlüğüm
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Un ve Sirke Soslu Çıtır Börek
    12
    kişilik
    40
    dakika

    Fotoğraf1567Fotoğraf1568

    Malzemeler
    • 6 adet yufka
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2-3 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

    PATETESLİ İÇ HARCI İÇİN:

    • 4 adet haşlanmiş patetes
    • yarım kuru soğan
    • kırmızı biber
    • karabiber
    • tuz

    ÜZERİ İÇİN:

    • yumurta sarısı
    Yapılışı

    İlk olarak patetesler soyulur haşlanır ,haşlanan patetesler rendelenir.Kuru soğan küpküp doğranır yağda pembelişince baharat ve patetes rendesi eklenir ve kavrulur.Soğuması için 15 dk bekletilir.

    Sıvıyağa unu ve sirkeyi karıştıralım,
    Yufkanın birini tezgaha seriyoruz ve yağlı karışımdan fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz 2. yufkayıda üzerine seriyoruz ve ona da yağlı karışımdan sürüyoruz. Yufkayı 12 parçaya bölüyoruz ve uzun tarafına soğuyan patetesli  iç harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
    Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
    Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız fırın tepsisine börekleri sıralıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
    180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    Çıtır çıtır börekleriniz servise hazır.
    Afiyet olsun

7 yorum yapılmış. Bir yorumda sen yap!