Yaprak Mantı

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yaprak Mantı
    4
    kişilik
    90
    dakika
    Malzemeler

    hamuru için:

    • Aldığı kadar un
    • 1 taze yumurta (tercihen köy yumurtası)
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
      kıymalı sos için:
    • 2 soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • Yarım kg yağlı koyun kıyması
    • 2 domates
    • 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu
    • Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Un, yumurta, su ve tuzla özlü bir hamur yoğurun. Dört bezeye bölün. Unla tekrar yoğurarak özlendirin. yarım saat kadar
    dinlendirin.

    Soğanı kıyıp tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin, hafif renk alana kadar kavurun. Rendelenmiş domates, avucunuzda ufaladığınız tarhun otu, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.

    Bezeleri bıçak sırtı kalınlığnda açın. Önce 2-3 santim eninde şeritlere bölün. Bu şeritleri de üçgen biçiminde kesin. Unlu tepsilerin içinde bekletin. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Su fokur fokur kaynayınca makarnaları içine atın. Orta-harlı ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin, süzün.

    Kıymalı sosla srcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun…

    *Bayburt usulü yaprak mantının kıymalı domatesli sosunu hazır makarnaların üzerine de hazırlayabilirsiniz.