Mayalı Sade Pişi Tarifi

  • Şermin
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...Loading...
    Mayalı Sade Pişi Tarifi
    Malzemeler
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 6 su bardağı kadar un

    Gelen Aramalar:

    Yapılışı

    Öncelikle derin bir kap içerisinde yoğurt, süt, yumurta, sıvı yağ , kuru maya, toz şeker, tuz ve unu karıştırarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamuru oda sıcaklığında etrafını sararak hamur mayalanması için bir yarım saat kadar bekletelim. Mayalanan hamuru üç parçaya bölelim.

     

    Böldüğümüz her bir parçayı merdane ile yarım santimetre kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru bir bardak yardımı ile keselim.Bardak yardımı ile kestğimiz hamurların ortalarını da bir şişe kapağı veya parmağımızla bastırarak delelim. Her bir parçayı kızgın yağa atarak arkalı önlü olarak pişirelim.

     

    Oldukça bereketli olan pişi arzu ederseniz malzemeleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz. Malzemeleri yarıya indirdiğinizde yumurtayı eklemeye bilirsiniz. Yumurtayı eklerseniz biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz.

    Bu şekilde hazırladığımız mayalı sade pişileri kahvaltılarda AFİYET OLSUN..

    maya

    Gelen Aramalar:

1 yorum yapılmış. Sende yorum yap