Mayalı Sade Pişi Tarifi

malzemeler Mayalı Sade Pişi Tarifi

 

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı kadar un

 

 

maya 300x241 Mayalı Sade Pişi Tarifi

 


Sponsorlu Bağlantı

hazırlanışı Mayalı Sade Pişi Tarifi

 

Öncelikle derin bir kap içerisinde yoğurt, süt, yumurta, sıvı yağ , kuru maya, toz şeker, tuz ve unu karıştırarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamuru oda sıcaklığında etrafını sararak hamur mayalanması için bir yarım saat kadar bekletelim. Mayalanan hamuru üç parçaya bölelim.

 

Böldüğümüz her bir parçayı merdane ile yarım santimetre kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru bir bardak yardımı ile keselim.Bardak yardımı ile kestğimiz hamurların ortalarını da bir şişe kapağı veya parmağımızla bastırarak delelim. Her bir parçayı kızgın yağa atarak arkalı önlü olarak pişirelim.

 

Oldukça bereketli olan pişi arzu ederseniz malzemeleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz. Malzemeleri yarıya indirdiğinizde yumurtayı eklemeye bilirsiniz. Yumurtayı eklerseniz biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz.

Bu şekilde hazırladığımız mayalı sade pişileri kahvaltılarda AFİYETLE tüketebiliriz.

 


Sponsorlu Bağlantı





































"Cansız saçlarınız için bebek pudrası kullanın. Pudra,saçınızdaki fazla yağı alacak ve saç tellerinizi daha kalın gösterecektir. "






Sponsorlu Reklam

Yorum Yaz, Görüşünü Paylaş!

  • surusch diyor ki:

    fırında olmaz mı bu tarif kızartma çok ağır oluyor ?








  • Google+
    Önceki yazıyı okuyun:
    pata
    Tavuklu Patates Yemeği Tarifi

    Yarım çay bardağı anne sütü  yoksa yağsız süt 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı un Yarım çay bardağı […]

    Kapat