Piyaz

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Piyaz
    4
    kişilik
    60
    dakika
    Malzemeler
    • 1,5 su bardağı kuru fasulye
    • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
      (veya 1,5 limonun suyu)
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 yumurta
    • 2 soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • 7-8 siyah zeytln
    • Tuz
    Yapılışı

    Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kaseye alın. Henüz sıcakken üzerine toz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin; harmanlayın. Kasenin üzerine bir kapak kapatıp tadını çekmesi için en az 3-4 saat bekletin. Daha sonra fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu, ekşisini ağız tadnıza göre ayarlayın.

    Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp halka halka doğrayın. Soğanı ince ince yarımay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirin. Yumuşayana kadar tuzla ovalayın. Sudan geçirip süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp bir salata tabağına çıkarın. Üzerini incecik kıyılmış maydanoz, yumurta ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun…

    *Lezzetli piyaz yapmanın sırrı sirkesini fasulye sıcakken koymaktır. Özellikte kuru köftenin yanında yemesi çtık güzel olur. İstanbul ve Tekirdağ’da köfte piyaz satan pek çok dükkan vardır.