Dövmeç Tarifi

  • seval
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Dövmeç Tarifi
    Malzemeler
    • 1 kg patlıcan
    • 1/2 kg yeşil biber
    • 4-5 domates
    • 5 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Lavaş ekmeği
    • Tuz
    Yapılışı

    Patlıcan,  biber  ve domatesleri yumuşayıncaya  kadar közleyin. Kabuklarını  soyun. Hepsini bir kapta  karıştırın.  Parça  parça alıp havanda  dövün. Tekrar kaseye  alın.

    Ayrı bir kasede zeytinyağını biraz tuz ve dövülmüş  sarımsakla karıştırın.  Dövülmüş  sebzenin içine boca  edip  harmanlayın. Tuzunu kontrol edin.  Yanında lavaş ekmeği  ile servis  yapın.

    *Bu yemek,  “dövmeç”  adını,  sebzelerin dövülmesi  nedeniyle  almıştır. Özellikle  Adıyaman  ve çevresinde  bilinen bu lezzetli
    yemek,  “babaganuç“un  biraz farklı  biçimde  yapılmışıdır. Arzu  ederseniz  lavaş  ekmeğine dövmeç  koyup  üzerine  incecik doğranmış  soğan  ekleyerek  dürüm yapabilirsiniz.