Kabak Musakkası

  • Şermin
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kabak Musakkası
    4
    kişilik
    50
    dakika
    Malzemeler
    • 1 kg kabak
    • 300 gı koyun kıyması
    • 3 soğan
    • 4-5 sivri biber
    • 4 domates
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı srcak su
    • Kızartmak için zeytinyağı
    • Tuz
    Yapılışı

    Kabağın sap ve dip kısımla­rını kesip kabuklarını hafifçe kazıyın. Yıkayıp kurulayın. 2 parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağın­da önlü arkalı eritmemeye dik­kat ederek kızartıp bir kenarda bekletin.

    Tencereye kıymayı ve tereya­ğını koyun. Orta ısılı ateşte kıy­ma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. İncecik kıyılmış soğanı tuzla birlikte ilave edin. Soğanlar altın sarısı renk alıp, kıyma esmerleşinceye kadar kavurun. İnce ince doğradığı­nız sivri biberi ilave edin. 2-3 dakika da böyle kavurduktan sonra salçayı koyun. Suyunu ekleyip kaynayıncaya kadar ateşte tutun.

    Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Bir fırın tepsisine önce kabakları dizin, ardından kıy­malı karışımı koyun. En üstüne halka halka doğradığınız doma­tesleri düzgünce döşeyin. Biraz tuz serpip fırının orta rafında domatesler kızanncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

    *Kabak musakkasını fırın yerine ge­niş ve yayvan bir tencerede ocak üzerinde de pişirebilirsiniz. Bu durumda, kabak dağılabileceği için hiç kaşık vurmadan, arada bir tencereyi sallayarak pişirmeye özen gösterin.