Peynirli Patlıcan

  • Şermin
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Peynirli Patlıcan
    4
    kişilik
    30
    dakika
    Malzemeler
    • 4 uzun, kalınca yumuşak patlıcan
    • 125 gr taze mihaliç peyniri (Manyas peyniri) (az tuzlu)
    • 2 yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • Kızartmak için sıvı yağ
    Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyun. İncecik, halka halka dilimleyin. Üzerine tuz serpmeyin (peynir tuzludur).

    Peyniri rendeleyin. Yumurta ve unla karıştırın. Her patlıcan dili­minin ortasına, hafif bombe yapacak şekilde koyun.
    Bol kızgın sıvı yağa patlıcanların önce düz tarafı gelecek şekilde koyun. Kızardıkça kendiliğinden peynirli tarafı da aşağı gelir. Sı­cak sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

    *Peynirli harca nane de eklenebilir.