İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi

malzemeler İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi

 

  • Hamuru için gerekli olanlar
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1 tane yumurta
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • aldığı kadar un
  • İç malzemesi
  • 5 tane ceviz
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • biraz tarçın
  • şerbeti için gerekli malzemeler
  •  2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
  • üstü için gerekenler
  • 1 su bardağı irmik

 

 


Sponsorlu Bağlantı

parmak İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi

 

 

hazırlanışı İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi

 

İçi dolu parmak tatlımızı önce hazır olması için şerbetini yapmak için kaynayan şerbete limon suyunu ilave ederek ocağın altı kısık iken 10 dakika kaynasın ve daha sonra altını kapatarak şerbetin soğuması için bir kenara alalım.

 

  Şerbet soğurken; hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi bir kap içine alarak iyice yoğuralım. Unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru da yaklaşık 15  dakika dinlendirelim. Hamur da dinlenirken biz robotta ceviz ve fındıkları iyice çekelim ve içerisine şeker ve tarçını ilave edelim.

 

Dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ceviz, fındık ve tarçın karışımından içine koyarak hamuru elimizle düzelterek köfte şeklini verelim. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayarak bitirdikten sonra bir tabağa koyduğumuz irmiğe hamurları bulayalım. Yağlanmış tepside önceden ısıtılmış olan fırında yaklaşık 180 derece de hamurları pişirelim.

  Fırından çıkardığımız parmak tatlıları bir beş dakika bekledikten sonra tamamen soğumuş olan şerbeti Üzerlerine dökelim.  Evet içi dolu parmak tatlısı hazır. Servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN….


Sponsorlu Bağlantı





























Yorum Yaz, Görüşünü Paylaş!

  • şükran yılmaz diyor ki:

    Bütün tarifler çok güzel görselleri harika

  • Google+